A télikertek 8 legfontosabb előnye

A télikert építés az egyik legnépszerűbb lakásfejlesztés, amely lenyűgöző, fényes és hangulatos új térrel bővíti az ingatlant. A télikertek lehetőséget adnak arra, hogy modern és stílusos teret hozzunk létre, amely számos felhasználásnak ad lehetőséget, ráadásul nem csak hangulatos lesz az eredmény, de az ingatlan értékét is növeli.

Az ÁB Télikert segítségével most összeszedtük, mi a télikertek 8 legfontosabb előnye!

1. A télikert több életteret ad

Ha nagyobb lakótérre van szükség, a télikert beépítése nagyszerű módja annak, hogy ezt nagyobb átépítés nélkül is lehetővé tegyük. A modern télikertek rendkívül sokoldalúak és biztonságosak, így szinte bármilyen funkcióval felruházhatóak. A télikert szolgálhat irodaként, étkezőként, játszószobaként, vagy bármi másként, amire szükség van.

2. A télikert több természetes fényt biztosít

A nagyrészt üvegből készült télikertek természetes fénnyel árasztják el a helyiséget. Még akkor is, ha üvegtető helyett polikarbonáttal vagy szendvicspanellel fedett változatot választunk. A télikert nagyját alkotó üvegmennyiségnek köszönhetően az így létrejövő tér természetes fényben úszik, így nem csak csodálatos élmény akár télen is a napsütésben üldögélni, de az áramfelhasználást is csökkenthetjük, itt ugyanis a legritkábban lesz szükség mesterséges világításra.

3. A télikert összeköti a házat a kerttel

A télikertek ideálisak arra, hogy az otthon melegében, védelmében pihenve is élvezhessük a kertünket, annak gyakorlatilag részévé válik a télikert.

4. Növeli az ingatlan értékét

Nem csak a plusz helyiség megléte ad nagyobb értéket ingatlanának, de maga a télikert kivitelezése, megjelenése is nagyot dob otthona árfolyamán.

5. Energiát takaríthatunk meg vele

Az úgynevezett napházak képesek hasznosítani a napsugárzást is. A napfényből nyert hőenergia napelemek és más berendezések által átalakítható például elektromos árammá, így télikertünk nem csak optikailag lesz kedvünkre, de akár pénzt is spórolhatunk vele.

6. Nincsenek bonyolult tervezési és engedélyeztetési szabályok

Míg egy klasszikus tégla hozzáépítéshez hosszadalmas tervezés és engedélyeztetés szükséges, addig a télikert beépítésbe nem ennyire bonyolult belefogni. A házilag való elkészítést nem ajánljuk, célszerű inkább szakemberre bízni a tervezést és a kivitelezést, hogy az elkészült télikert biztosan minden igényünknek megfeleljen.

7. Számtalan variáció áll rendelkezésre

Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, amikor a télikert megjelenését, stílusát választjuk ki. Fontos, hogy a télikert passzoljon az ingatlanhoz, belesimuljon a kertbe, és illeszkedjen a lakók stílusához, életformájához is.

Első lépésként kiválaszthatjuk, milyen legyen a télikert fala: padlótól a plafonig legyen-e üveg, vagy akár egy meglévő félkész téglafalat is használhatunk alapnak.

Ezen kívül különböző stílusú tetők, ablakok és ajtók állnak rendelkezésre, melyekkel mind jobban saját ízlésünknek megfelelően építtethetjük meg a télikertet.

8. A télikert más belső hangulatot teremt

Amellett, hogy kívülről esztétikusabb képet mutat, egy télikert teljesen új belső hangulatot teremthet, amely garantáltan élvezetesebbé és kényelmesebbé teszi az otthon eltöltött időt. A burkolatok, berendezések és lakáskiegészítők segítségével olyan légkört teremthetünk, amelyben az egész család jól érzi magát.

Ahhoz, hogy új télikerted minden képzeletedet felülmúlja, és hangulatos, értékes, valamint kényelmes beruházással gazdagítsd otthonod, bízd szakemberre a télikert tervezést és kivitelezést. Az ÁB Télikert több éves tapasztalattal és környezettudatos szemléletmóddal áll a megrendelők szolgálatába, akár teljes generálkivitelezéssel is vállalják télikertek, elő tetők, kocsibeállók, medence fedések elkészítését.
Bővebb információért és árajánlatért keresd bizalommal az ÁB Téikert csapatát!

Ajánlott cikkeink

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.