A szalagfüggöny használatának előnyei

Ki ne látott volna még különböző intézményekben, irodákban elhelyezett szalagfüggönyöket? Szinte alig van olyan cég, vagy intézet, amely ne alkalmazná előszeretettel ezt a megoldást az árnyékolásra. De mi lehet a lamellás függönyök sikerének titka? Miért vált ennyire népszerűvé ez az árnyékolástechnika? Az alábbiakban összeszedtük a szalagfüggönyök használatának előnyeit.

A zseniális szalagfüggöny

A lamellás függönyök sikerének egyik alapja a többfunkciós használhatóság, vagyis, hogy szinte bárhol alkalmazható.

Szalagfüggöny az irodában

Az irodai szalagfüggönyök a legnépszerűbbek, ugyanis itt igen jellemzőek a nagy ablakok, melyek árnyékolása más megoldással igen nehézkes lenne. Hiába van az irodában beépített klímaberendezés, az ablakokon beáramló fény a helyiség felmelegítésén kívül más káros hatásokat is okozhat.

Természetesen az árnyékoláson túl az is hatalmas előnye az irodai szalagfüggönyöknek, hogy állítható a beszűrődő fény mértéke, és csökkentik a rezsiszámlát egész évben. Nyáron a meleget nem engedik be, télen pedig a meleget nem engedik kiszökni az ablakok felületén, így mind a légkondi, mint a fűtésszámlán sokat spórolhatunk a lamellás függöny használatával.25

Emellett – nem csak az irodai felhasználás esetében – bőséggel válogathatunk a függönyök megjelenési formájában, így bármilyen stílusú irodában alkalmazhatóak és esztétikusak.

A szalagfüggönyök a közintézményekben

Hasonlóan az irodákhoz, a közintézményekben, orvosi rendelőkben is nagy ablakok és nehezen kihasználható helyek vannak. Így egy helytakarékos és mutatós szalagfüggöny nem csak a renoménkat erősítheti, de a munkahelyi környezet is sokkal kellemesebb lesz.

Főképp az orvosi intézmények esetében van prioritása annak, hogy antibakteriális, sterilizálható és lemosható szalagfüggönyök is felszerelhetőek. Ezek a hangulatos textilek antisztatikus bevonattal vannak ellátva, ezért hosszabb időt is kibírnak tisztítás nélkül.

A szalagfüggöny otthoni felhasználása

Ma már a magánházakban, lakásokban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szalagfüggönyök használata.

Kiválóan alkalmasak térelválasztásra, akár két helyiség közé, akár a szoba egy kisebb részének elválasztására.  A függöny által könnyedén elszeparálódhatunk, de ha tágasabb térre van szükség, akkor sincs útban.

Számos színben és stílusban kapható, így nagyszerűen feldobhatja lakásunkat, azonban, ha megunjuk, a lamellákat egyszerűen cserélhetjük.

Szalagfüggöny számos funkcióval

Ahogy már említettük, a szalagfüggönyöknek többféle funkciójuk is lehet: árnyékolás és térelválasztás.

Az árnyékolás különösebb magyarázatra nem is szorul, hiszen mindannyian megtapasztaltuk már a munka közben szemünkbe tűző napsütés élményét. A szalagfüggönyök előnye ebben az esetben főleg az, hogy – hála a forgatható lamelláknak – változtathatjuk, beállíthatjuk a beszűrődő fény erősségét, így a teljes sötétítéstől a hangulatos félhomályon át a teljes fényárig terjed a skála.

Az eddigiek mellett pedig a szalagfüggönyökkel egyszerűen választhatunk le, majd nyithatunk meg újra a helyiségen belüli tereket.

Akár egy irodában szeretnénk a különböző munkát végző munkatársakat elszeparálni, hogy ne zavarják egymást, akár egy rendelőben vagy lakásban kívánjuk kihasználni a függöny előnyeit, a lamellás függönyök nem fognak csalódást okozni.

Sokoldalú felszerelhetőség és helykihasználás

Kicsi a lakás? Gondot okoz az irodahelyiségek leleményes berendezése? A lamellás függönyök segítségével találékonyan lehet kihasználni a kis helyeket is. Ahogy már említettük, térelválasztáshoz ideálisak, ennélfogva a szűk tereket is ki tudjuk használni anélkül, hogy útban lenne a függöny. Ráadásul szerelése igen egyszerű.

Az optimális helykihasználásban van része annak is, hogy a szalagfüggönyöket mennyezetre és oldalfalra, íves és ferde felületre is fel lehet szerelni, így szinte bármilyen megoldás kivitelezhető.

Dekoratív szalagfüggönyök többféle méretben

A szalagfüggönyök magassága minimum 72 cm, maximum 425 cm. A lamellák tartószerkezete a karnis, az ebben futó alumínium tengelyen futnak az ún. kocsik, majd ezekre vannak rögzítve a lamellák. A kocsikon vezetett zsinórokkal történik a lamellák elhúzása.

A lamellák anyaga antisztatikus textil, melynek igen szép tartása van, továbbá kevésbé tapad meg rajta a por és a kosz.

A szalagok aljában nehezék van, amik a szalagok feszességéről gondolkodnak. A lamellák egy gyöngy lánccal vannak összefűzve, melyek egyrészt ízlésesek, másrészt ezekkel lehet egyszerre forgatni őket.

A szalagok leggyakrabban 127 mm-es és 89 mm-es szélességben kaphatóak. Emellett – ugyan kevesebb helyen –ennél is keskenyebb, 63 mm-es szélességű függönylamellákat is választhatunk. Pompás hír, hogy az Árnytex Kft. azon szolgáltatók közé tartozik, akitől az utóbbi, legkeskenyebb szalagfüggöny is megrendelhető.

Utóbbiak előnye, hogy minél keskenyebbek a lamellák, annál esztétikusabb látványt nyújt a teljes függöny. Továbbá az sem elhanyagolható, hogy az amúgy is helytakarékos függöny, a 63 mm-es szélességével még kevesebb helyet foglal el. Igazán előnyös ez azok számára, akik minden centit szeretnének kihasználni.

Hangulatos, szabadon variálható design

Mindegy, hogy irodában, üzlethelyiségben vagy otthonunkban szeretnék szalagfüggönyt felszereltetni, az biztos, hogy az ízléses megjelenés mindannyiunknak fontos.

Nincs kiábrándítóbb, mint egy kifinomult berendezésű iroda, amit elront egy hátborzongató függöny. Szerencsénkre bőséges választékú, pazar megjelenésű függönyök közül válogathatunk, melyek dekoratív kiegészítőknek bizonyulnak.

Ha nem csak a praktikum, de a külső megjelenés is fontos számunkra, akkor mind színben, mind méretben sok lehetőségünk van.

Lássuk mennyi lehetőség rejlik például a karnisban:

  • Szögletes vagy domború felületű
  • Szabadon válaszható szín
  • Motorizálható elhúzás

A szalagok esetében:

  • Bőséges színválaszték
  • Választható hosszúság
  • Optimális szélesség

Kiegészítők szalagfüggönyhöz:

Igazán apróságnak tűnik, de a szalagfüggönyök legapróbb részét is módunkban áll ízlésünkre formálni, ugyanis a szalagok alját összefogó gyöngysort is külön kiválaszthatjuk.

Speciális igények

Természetesen a különleges elvárások a szalagfüggönyöket sem kerülték el.

Első sorban a színek tekintetében van hatalmas igény a változatosságra, így például az Árnytex Kft. 59 féle színű szalagfüggönyt forgalmaz, hogy minden igényt ki tudjanak elégíteni.

Emellett az egyre szigorúbb tűzvédelmi előírások is fejlesztésre kényszerítették a gyártókat. Ennek az igénynek megfelelve a termékpalettán megjelentek a lángálló textilek is, melyet üvegszál felhasználásával készítenek.

Hogyan válassz kivitelezőt, ha szalagfüggönyt szeretnél felszerelni?

Elsődleges szempont lehet az ár, hiszen érdemes összevetni a különböző ajánlatokat. Az Árnytex Kft-nél minden érdeklődőnek egyedi árajánlat készül, így biztos lehetsz benne, hogy valóban a Te igényeidnek megfelelő lesz a díjszabás. Természetesen az alapárakról előzetesen is tájékozódhatsz.

Az anyagi vonalon túl biztosan fontos, hogy bőséges választék álljon a rendelkezésre, Csak akkor leszel maradéktalanul elégedett, ha azért választasz ki egy függönyt, mert tetszik és nem azért, mert muszáj.

Ajánlott cikkeink

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.