Klíma garancia kisokos

A klímaberendezések kiválasztása és használata során sokszor felmerülnek kérdések a garancia kapcsán. Ebben a cikkben összegyűjtöttük minden fontos információt a klíma garanciáról. Rámutatunk arra is, miért kritikus a rendszeres klíma karbantartás és tisztítás szerepe a klímaberendezések élettartamában és hatékony működésében.

Bármilyen minőségi klímaberendezésnél előfordulhat, hogy a készülék meghibásodik. Ez lehet gyártási hiba vagy nem megfelelő karbantartásból, esetleg annak hiányából eredő probléma. A klíma garancia megléte nemcsak a pénztárcánkat kíméli, hanem az egészségünket is. Egy nem megfelelően működő klímaberendezés ugyanis ártalmas lehet az egészségünkre is.

A klímaberendezések leggyakoribb hibái

Töltőgáz hiány

A klíma nem képes megfelelő hatékonysággal működni, ha hiányzik belőle a megfelelő mennyiségű töltőgáz.

Beltéri egység csöpögése

A klíma belső egységének csöpögése arra utalhat, hogy a kondenzvíz elvezetése nem megfelelően működik.

Kellemetlen szagok

Ha a klíma szennyeződéseket tartalmaz, akkor penészes vagy egyéb kellemetlen szagokat fújhat, ami igencsak rontja otthonunk levegőminőségét.

Biztosíték lecsapása

A klíma túlterhelése esetén lecsaphatja a biztosítékot.

Jegesedés

A túlzott páratartalom vagy más problémák miatt a klíma hűtőfolyadéka megfagyhat, ami hibás működést eredményez.

A klíma garancia hossza

A törvény kötelezi a gyártókat, hogy minden bruttó 250 ezer forint feletti klímaberendezésre legalább 3 év garanciát biztosítsanak. Ez vonatkozik a hűtő-fűtő rendszerekre is, tehát a legtöbb klíma esetén a minimális garancia időtartama 3 év.

Néhány gyártó hosszabb jótállást is kínálhat (esetleg rövidebbet, ha az ár ezt indokolja) és eltérő feltételeket köthet a kiterjesztett klíma garanciához. Emellett, ha a klíma vásárlását és karbantartását egy megbízható szolgáltató végzi, akkor extra 3 éves garanciát is vállalhatnak, ami további védelmet biztosít a berendezés számára.

Karbantartáshoz kötött klíma garancia előnyei

A karbantartáshoz kötött garancia a fogyasztók számára is előnyös, még akkor is, ha a szakember munkadíját ki kell fizetni. A rendszeres karbantartás során kiszűrhetők a komolyabb hibák, és növelhető a készülék élettartama. A klíma éves tisztítása segít megszabadulni a portól és megelőzni a baktériumok terjedését. A karbantartás által a klíma hatékonysága is növelhető, ami hosszú távon jelentős energiamegtakarítást eredményez.

A Pelso klíma Kft csapata az általuk szerelt klímakészülékek rendszeres karbantartásáról is gondoskodik, így biztos lehet benne, hogy a garanciális kérdések is jó kezekben lesznek!

Ajánlott cikkeink

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.