Modern levegő-víz hőszivattyús rendszerek a Columbus Klímától

Hosszú évtizedek óta fontos szempont egy fűtés rendszer megtervezésénél és kiválasztásánál, hogy rendszerünk költséghatékony legyen, a kornak megfelelően modern és környezetbarát üzemeltetéssel működjön. A kor előre haladtával ezek a főbb szempontok nemhogy engedtek a színvonalból, hanem egyre inkább erősödtek. A hőszivattyús rendszerek egyre nagyobb szeletet „harapnak” ki a nagy közösből, így elkerülhetetlen volt, hogy megannyi rendszer és megannyi típus kerüljön piacra.

Mi alapján ítélünk meg manapság egy levegő-víz hőszivattyút?

Ár? Teljesítmény? Hatékonyság? Külső megjelenés? Vezérlés? Bizony ezek lehetnek a legfőbb kérdések, amikre végfelhasználóink választ szeretnének kapni első körben.

Nálunk a Columbus Klíma Csoportnál különösen fontos, hogy az immáron több mint 25 éve piacon levő csapatunk megbízható készülékek forgalmazásával nem csak a tömeg eladásra összpontosítson, hanem a minőséget és hatékonyságot pénztárca barát technológiában csúcsosodva egyfajta megoldásként tárja a vásárlói felé. A prémium kategóriás Fujitsu Waterstage termékcsalád és az árban jóval pénztárca barátabb Fisher e-HeatR hőszivattyúkkal nyújtunk teljes körű lefedettséget partnereinknek.

Környezetünk megóvása érdekében elengedhetetlen szempont, hogy családi házunk, lakásunk fűtését minél kisebb szennyeződés mellett tudjuk megoldani. Hőszivattyús rendszernél a környezeti szennyeződés minimális, se kéményre, se egyéb kiegészítő szerelvényre nincs szükség. Gyakorlatilag egy kültéri és egy beltéri egységgel megoldható a használati meleg víz gyártás, a fűtés és hűtés egyaránt.

Vezérlést tekintve akár mobil applikáción keresztül is elérhetőek a prémium kategóriás készülékeink teljesítmény adatai, és persze könnyed kattintással választhatunk az üzemmódok között is.

Természetesen nem maradnak magukra a beruházók, és a végfelhasználók, hiszen nagy mértékű támogatás is igényelhető a hőszivattyús rendszerekre. Magánszemélyeknek fűtés korszerűsítés kapcsán a megújuló energia felhasználásának növelését célzó pályázatok, mint pl. az Otthon Melege Program, vagy a Lakásfelújítási Támogatás is nagy segítséget nyújthat. 2021. június 1-től új lakóépület csak úgy kaphat használatbavételi engedélyt, ha energiaigényének minimum 25%-a megújuló energiaforrásból van biztosítva. Ennek a szabályozásnak felelhet meg egy jól kiválasztott hőszivattyús rendszer.

Mivel az ismertséget tekintve még mindig gyerekcipőben jár a hőszivattyús technológia, elsőre inkább meghátrálást és bizonytalanságot kelthet a megrendelőkben. Félni való viszont abszolút nincs. Több évtizede forgalmaznak már a kiemelt gyártók levegő-víz hőszivattyúkat, és amennyiben a tervezés során kellő körültekintéssel megyünk végig a kiválasztási folyamatban, akkor nem okozhat csalódást egyik készülék sem.

Padlófűtéshez, mennyezetfűtéshez, de akár radiátoros rendszerekhez is kiválóan alkalmasak a levegő-víz hőszivattyúk, és indirekt tárolós rendszerrel a használati meleg víz gyártás is megoldott. A példa kedvéért kiemelendő, hogy egy jól működő hőszivattyú 1kWh villamos energiából akár 4-5 kW körüli fűtési teljesítményt képes leadni, ami azt jelenti, hogy egy elektromos kazánhoz képest négyszer, ötször olcsóbban lehet kifűteni egy épületet. Az egészen kicsi épülettől, a nagyobb csarnokokig, raktár épületekig, társasházig minden fűtési igényre található hőszivattyús megoldás, így a modernizálás mellett, környezetbarát technológiával a legjobbat hozhatjuk ki épületeinkből.

Ajánlott cikkeink

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.