Pénztárcakímélő fűtési megoldást keres? Tudunk rá megoldást!

A hatékony és gazdaságos fűtési technológiákra még sosem volt akkora szükség, mint most. Az energiaárak elszabadulása, és az egyre inkább környezettudatos gondolkodás újabb és újabb innovatív technológiák irányába irányítja figyelmünket. Ilyen a mennyezeti fűtési és hűtési megoldás, a gipszkartonba integrált csőhálozatos panel. Lássuk, mik ennek a megoldásnak az előnyei, és miért remek választás, ha otthonodat modern és gazdaságos módszerrel szeretnéd fűteni, illetve hűteni.

Mennyezetfűtés és hűtés

A mennyezetfűtés egy rendkívül gazdaságos és energiatakarékos fűtési rendszer, melynek számos előnye van:

 • Energiahatékony: A mennyezeti fűtőpanel az egyik legenergiahatékonyabb fűtési megoldás, mivel a meleg levegőt közvetlenül a szoba felé irányítja, anélkül hogy elveszítené a hőt például a födémen.
 • Keringtetett levegő helyett sugárzott hőt bocsát ki, ennek eredményeként rendkívül csendes, és nem kell számolni például a keringtetett levegővel együtt járó szálló porral.
 • Tiszta levegő: A mennyezeti fűtőpanel nem csinál port, és nem szárítja ki a levegőt, amely a hagyományos fűtőberendezésekkel előfordulhat. Ez tiszta és egészséges levegőt biztosít a szobában, és különösen előnyös lehet azoknak, akik allergiásak vagy asztmásak.
 • A mennyezetfűtés láthatatlan, mivel a gipszkartonba van beépítve, így a lakás berendezését nem kell figyelembe venni, illetve átrendezni sem szükséges.
 • A mennyezeti fűtés utólag is beépíthető.
 • Egyenletes hőmérséklet: A mennyezeti hűtés és fűtés egyenletes hőmérsékletet biztosít az egész szobában, nincsenek hideg foltok.
 • A padlófűtéssel vagy a falfűtéssel ellentétben a mennyezetfűtés hőleadását nem gátolják a berendezési tárgyak, például nem fogja fel a hó egy részét a szőnyeg vagy egy nagyobb szekrény.
 • A nyári kánikulában rendkívül jó hír, hogy a mennyezetfűtés rendszerét hűtésre is használhatjuk.
 • A mennyezetfűtéssel akár 25%-ot is megtakaríthatunk a fűtési költségeken.

A mennyezetfűtés ideális fűtési rendszer a tetőbővítésekhez vagy a csak kis falfelülettel rendelkező helyiségekhez. Ez azt jelenti, hogy a falak szabadon maradhatnak a belső berendezés számára, így a lakástulajdonosok a helyiség minden centiméterét kreatív, funkcionális módon használhatják ki.

Emellett nem elhanyagolható szempont, hogy a mennyezetfűtés utólag is beépíthető, nincsen szükség burkolat bontásra, vagy egyéb, nagy kosszal járó felújítási munkálatokra.

Hogyan működik a Celsius panel felület fűtés esetén?

A vízkeringtetős mennyezetfűtés esetében a fűtőcsöveken keresztül 26-38 °C hőmérsékletű vizet áramoltatnak, ez adja le a hőt a csöveket körülvevő panelnek. A Celsius-Panel által gyártott fűtőpanelek alapja egy 15mm vastag tűzgátló gipszkarton, melybe 10mm vastag csőhálózatot telepítünk, egy CNC technológiával kialakított, mart csőhoronyba. A panel szerves részét képezi a hátoldalra ragasztott 2cm vastag eps200 hőszigetelő lemez vagy tetrapack párazáró papír, amely garantálja, hogy a panel irányítottan, csak a helyiségben adja le a hőt, ne a falaknak vagy a födémnek.

Amennyiben a lehető leginkább energiatakarékos megoldást szeretnénk, a fenti rendszer csatlakoztatható hőszivattyús rendszerhez, ami által még pénztárcakímélőbb fűtési rendszerünk lehet.

A Celsius Panel használata hűtési célokra

Nyáron a megfelelő energiaforrással a mennyezetfűtés hűtésre is használható. A zárt körfolyamatnak köszönhetően a csöveken 16-20 °C hőmérsékletű hideg víz áramlik át, és a mennyezet felülete lehűl. Ezáltal a mennyezeti hűtés a légkondicionáló rendszerek remek alternatívája lehet.

Gipszkartonba épített csöves mennyezeti fűtés

A rendszerlemezes vagy vakolatos mennyezeti fűtéssel már biztosan mindenki találkozott. Ez a megoldás is számos előnnyel büszkélkedhet, ám a modernebb, gipszkartonba integrált csöves fűtőpanelnek még ennél is több pozitívuma ismert. Lássuk, melyek ezek:

 • Hatékonyság: A csöves mennyezetfűtési rendszerek hatékonyabbak, mint a rendszerlemezes megoldás, mivel a csövek közelebb helyezkednek el a felülethez. A vakolt rendszereknél a csőhálózatot eltakaró vakolat súly jelentős míg a gipszkarton panelek súlya csupán 13 kg/m2.
 • Kényelem: Az integrált fűtési rendszer láthatatlan a mennyezetben, nem foglal helyet a padlón vagy a falon, így több hely áll rendelkezésre a bútorok és a lakberendezés számára. Emellett az egyenletes hőeloszlás miatt kellemes hőérzetet biztosít a helyiségben.
 • Megjelenés: A gipszkartonból készült mennyezeti elemek nagyon simák és könnyen alakíthatók, így lehetővé teszik az integrált fűtési rendszer diszkrét, vonzó és esztétikus megjelenését.
 • Hangszigetelés: A gipszkartonból készült mennyezeti elemek nagyon jó hangszigetelést biztosítanak, ami különösen előnyös lehet zajérzékeny környezetekben.
 • Karbantartás és javítás: Az integrált fűtési rendszer karbantartása és javítása könnyebb, mivel nincs szükség a padló vagy a fal felbontására, hogy hozzáférjenek a rendszerhez. Ennek eredményeként az anyag- és munkaköltségek is csökkenthetők.

Mit kell tudni a Celsius-panelekről?

A magyar gyártmányú Celsius-panelek kiváló ár-érték arányt képviselnek; a fentebb felsorolt minden pozitívummal rendelkeznek, ám a piacon kapható hasonló fűtőpanelek áránál jóval kedvezőbb árfekvésűek. A panelek falra és mennyezetre egyaránt alkalmazhatóak.

Emellett a Celsius-panel 100%-ban magyar gyártmány, és minden eleme prémium minőségű termékekből épül fel, ezáltal kiváló színvonalat képvisel.

A fentieken túl igény esetén egyedi méretű, vegyes funkciós (a csőhálózat közé integrált lámpahelyek, ledszalagok, szellőző csatlakozók, hangfalak stb.) panelek tervezése és legyártása is rendelhető.

Ajánlott cikkeink

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.