Infrafűtés fűtőfólia segítségével – meleg, amiért nem fizetsz sokat

Amikor a lakást újítjuk fel, a nyaralót renováljuk, a műhelyt hozzuk rendbe, esetleg újat építünk, mindig előtérbe kerül a fűtés problémája. Jó lenne, ha nem kellene sokat fizetnünk érte, ha nem lenne tele a ház helyigényes, ronda, problémaforrást jelentő radiátorokkal, sőt az sem volna rossz, ha gazdaságos formában megkerülhetnénk a gázfűtést, mivel egyre elterjedtebb, hogy napelemeket használjunk a házakon.

  • Milyen jó volna, ha nem kéne kémény, nem kellene egy csomó engedély, ami nélkül a gázfűtést nem szerelhetjük be!
  • Milyen jó lenne, ha nem kéne mindig az egész lakást fűtenünk, csak épp ott, ahol tartózkodunk, hogy jól érezze magát a pénztárcánk is, ne csak mi legyünk kellemes melegben!
  • Milyen jó lenne, ha minden fűtőegység rejtve lenne – vagy ha már elrejteni nem lehet, legalább esztétikus lenne, és nem tenné tönkre az ablak alatt az összes falfelületet, amit másra is tudnánk használni! (Aki már verte be a térdét az ablakon kihajolva radiátor bordába, az tudja, miről beszélek, de az is, aki álmodott már olvasgatós ablakfülkéről, melyet a radiátor miatt nem lehetett megvalósítani!)

Sajnos az elektromos fűtés drága – ez egy elterjedt hiedelem, amely a közelmúltban még igaz volt, de szerencsére ma már nem az!

Az elektromos fűtések közül megmutatok gyorsan hármat, amely egyáltalán nem drága, nagyon gyorsan és könnyen beépíthető, (akár egy általános lakásfelújítás alatt, különösebb bontás nélkül) és természetesen összeköthető napelemmel, sőt távolról vezérelhetően akár okos házat is varázsolhatsz akár a nagyszülők retró nyaralójából, mely pont akkorra lesz meleg, mire kiértek!

Fűtőfólia

A fűtőfólia az infrafűtés egy új családja, ami láthatatlan beépítés után, legyen az padlófűtés vagy mennyezetfűtés. Amennyiben egy nagyobb felújításban vagytok, és a falba, padlóba, vagy mennyezetbe tudjátok rejteni a fűtést, a fűtőfólia a legjobb megoldás. Nagyon egyszerű a beépítése, ha szakszerűen helyezik be, gyakorlatilag problémamentesen üzemel, a meghibásodási százaléka olyan alacsony, hogy sokan a „hibamentes fűtés” nevet aggatták rá. A legkorszerűbb padlófűtési mód, mert nem kellenek vízcsövek, nem kellenek drága szerelvények hozzá. Van még egy titka – a kisállatok egyszerűen imádják!

Norvég panel

Egy elegáns fűtőtest. Picike helyet foglal és nagyon gazdaságos. Esztétikus külseje miatt szinte bárhová felhelyezhető, a régi radiátor helyére éppen úgy, mint a fürdőszobai WC fölé kiegészítő fűtésnek, vagy egy garázsba, műhelybe, vagy olyan helyiségbe, ahol nem folyamatosan tartózkodunk, de amikor ott vagyunk, nagyon is kéne a meleg.

Infrapanel

Az infrapanel nagyon izgalmas dolog. Még mindig folynak a kutatások vele kapcsolatban. Korábban felreppent a hír, hogy magas lehet az elektroszmog azokban a házakban, ahol infrafűtés van, de a tények ezt nem igazolták. A szakszerűen beépített, jó minőségű infrapanelek nem csak alig termelnek elektroszomogot, – jóval a határérték alatt mard – de kifejezetten jó hatással vannak az ott élő egészségére és közérzetére.

Infrafűtés összesítő

Teljesen mindegy, hogy a népszerű infrafűtés melyik változata kerül kiépítésre otthonunkban, a fűtőfólia és az infrapanel is egy komfortos, gazdaságos és meleg lakást eredményez.

A megfelelő termékek kiválasztásához kérje szakember segítségét, hogy kiszámolja, négyezetméret és légköbméter arányban milyen fűtési megoldást javasol a számunkra. További segítséget a témában a www.futofolia.hu oldalon kaphat.

Ajánlott cikkeink

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.