5+1 tipp építőipari cégeknek, hogy tőled rendeljenek a szakik és a kivitelezők

Tudod, miért rohant egy asztalos egy fejszével a kezében ordítva az erdőben? Ha elárulom, megérted, hogy miért javaslom pont ezt a 15 dolgot neked, hogy mindenképp téged keressenek újra és újra azok a kivitelezők, szakemberek, akik betértek hozzád!

Arról, hogy legyenek jók az áraid, meg legyetek kedvesek a kiszolgálásnál, már nem is érdemes beszélni, olyan magától értetődő. De sok cég vezetője nem gondol arra, mi történik, ha a vevő kilépett a küszöbön.

Egy-egy alkalommal otthagy egy szabad szemmel is igen jól látható összeget az asztalon, és nagyon jól tud esni, ha visszatér. Ha visszatér … de a vevő nem a Jedi, és csak akkor tudod őt visszatéríteni, hogyha az erő vele megy. Az erőd pedig a márkád építésben rejlik, ehhez adok 10 konkrét tanácsot, hogy ott legyél a vevőd zsebében, és bármikor felhívhasson, amikor csak szüksége van rád!

1. A fejszés asztalosmester meg a farönk

Ígértem, hogy elmondom, miért rohant az asztalos, fejszével a kezében az erdőben, ordítva, egy farönknek: – VÉGRE NEM KELL MEGMÉRNI! – ezt ordította, és ütötte. A szakik legtöbbje nagyon nagyon sokat mér, és bizony ehhez jó minőségű mérőszalagot használ. Ha a mérőszalagon rajta van a te céged logója, telefonszáma, akkor folyamatosan a szeme előtt vagy. Egy statisztika szerint a mérőszalagokat hagyja el a legtöbb szaki – vagyis ha újra és újra adsz neki, mert elhagyja, akkor mindazokon a helyeken, ahol ott marad, INGYEN reklámoz téged. A mérőszalag – logózva, telefonszámmal ellátva a reklámajándékok jolly jokere. Olcsó, menő, hasznos…

2. Mi legyen a szóróajándék?

A logózott tollat mindenki unja már, sőt az építőiparban a toll kevésbé értékes, mint egy ceruza. Egy jó kis ceruza, amivel mindent be lehet jelölni. Rajta a rendelésfelvételi telefonszám – és ebből az filléres hírvivőből aztán bőven tehetünk ki az árus pultokra, vagy tehetünk belőle minden rendelés mellé.
Lehet mellé tenni csokoládékat, logós papírral – én az építőipari szakiknál édesszájúbb népet még nem láttam! 😉

3. Mindenki kávézik…

A legunalmasabb céges szóróajándék a bögre. Mindenkinek van. És ez nem véletlen, mert tényleg mindenki kávézik, és egy építkezésen a kávés bögre nagyon hamar törhet, Milyen jó, ha van kéznél újra és újra valami olyan mókás, vidám üzenetet hordozó, a cégünk logóját és telefonszámát is magán viselő pohár, amiből öröm meginni a munkaszünetekben a kávét. A bögre nem csak törékeny anyagú, hanem thermo pohár is lehet, amiben még a hideg napokon is meleg marad a frissítő.

4. Kőműves dekoltázs – ismerik ezt a szót?

Arra utalnak vele, hogy a mesterek előre hajolva gyakran kivillantják sportos hátsófelük felső részét. Egyik partnerünk alsónadrágokat logóztatott a szakik számára. Vicces nyomattal, mely szerint a kőműves dekoltázs szexi. A mesterek nem csak jót derültek rajta, de nagy örömmel viselték is, hiszen tényleg gyakori, hogy kivillan, és egy ilyen alsóban mégsem olyan kínos a dolog. Ráadásul egy ilyen jópofa ajándék bizalmat is sugall, gatyába rázza a dolgokat … Ha pedig mókás nyomatú póló is kerül az alsónaci fölé, bizony a hatás nem marad el.

5. Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

Egy építkezésen bizony tényleg minden sörnyitó, de mégis mennyivel könnyebb, ha a kulcstartónkon is fityeg egy egyszerű sörbontó, amin rajta van egy fontos telefonszám is, ahonnan rendelni lehet egy kis utánpótlást, ha éppen kifogynak az anyagból … Ez az egyszerű ötlet szintén nagyon kedvező árban, akár az 5- 10000 Ft feletti vásárlások rutin ajándékaként adható, és mindig örömet okozunk vele.

+1 Mi van, ha nagyobb értékű ajándék kéne?

Ha az a bizonyos összeg jelentős, nem szúrhatjuk ki az emberek szemét egy pár cerkával, vagy tollal. Olyankor oda kell tenni magunkat.  Az exkluzív reklámajándék ugyan nem olcsó, de megvan rá a lehetőségünk, hogy kisebb tételben rendeljünk belőle, és kitehessük akár a boltban is, hogy X összegű rendelés felett ajándék (ide kattints) jár. Ezeket egyedileg logózzuk, így akár a kedvenc vásárlók nevét is ráírhatjuk, ezek a személyes ajándékok belopják magukat az emberek szívébe, aki egy ilyet kap tőlünk, már nem a végösszeget nézi.

Ha felkeltettük az érdeklődéseket írj a hirdetes@epitoguruk.hu címre!

Ajánlott cikkeink

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.