Okos otthon tervezés és kivitelezés egyedi igényeknek megfelelően

Akár új építésű vagy már meglévő ingatlan automatizálását vállaljuk. Az “okosítás” maximális kényelmet, biztonságot és energia megtakarítást is eredményezhet az elektromos áram vagy fűtés számlán.

A legmodernebb technológiának köszönhetően nincs szükség vésésre vagy falbontásra a kivitelezés során mivel az eszközök közötti kommunikáció vezeték nélkül jön létre ( Z-Wave technológia ). Bármikor bontás nélkül kiegészítheti otthonát újabb eszközökkel a kényelme érdekében.

Rengeteg kiegészítő csatlakoztatása lehetséges akár a rendszer későbbi bővítése során is. Az adatok és az otthonához való hozzáférés a legmagasabban védettek WAF és AntiDDoS rendszer miatt. A mobil alkalmazással állandó kapcsolatban lehet otthonával.

Megoldásaink lehetővé teszik egyedi igények megvalósítását.

Az okosotthon egy központi egység által felügyelt és vezérelt rendszer mely az otthoni eszközöket irányítja.

Néhány példa a megvalósításra a teljesség igénye nélkül:

 • Világítás vezérlés : Ki/be kapcsolás, hangulat világítás, Jelenlét szimuláció, érkező vagy távozó fény
 • Hűtés / Fűtés vezérlés: Bármilyen fűtési rendszerhez integrálható és helyiségenkénti szabályozást tesz lehetővé a legoptimálisabb és energiatakarékos megoldáshoz.
 • Szellőztető szabályozás: Széndioxid szenzorok beépítésével a szellőztető rendszer automatikusan szabályozza a levegő mennyiségét
 • Szénmonoxid érzékelés: Hagyományos kazán esetén automatikusan figyelmeztet és elkezdi a szellőztetést ha a szénmonoxid koncentrációja megemelkedik
 • Csőtörés figyelés: Automatikusan elzárja a vízvezetéket ha csőtörést érzékel így megelőzve a nagyobb károk kialakulását
 • Mozgásérzékelés: Akár világítás akár helyiség riasztás a cél a mozgásérzékelő a megfelelő kapcsolást vagy riasztást látja el. Éjszaka nem kell a kapcsolót keresgélni hanem egy csökkentett fényerővel kapcsolódnak fel a lámpák.
 • Konnektor vezérlés: Bármelyik konnektor kapcsolható automatikusan, akár a riasztó állapotát figyelve is. Így például nem marad bekapcsolva a vasaló ha elmegyünk otthonról.
 • Redőny / függöny / Zsaluzia mozgatás: Egyszerre akár több ablak/ajtó árnyékolása megvalósítható de van lehetőség távollét esetén jelenlét szimulációval is mozgatni így azt a látszatot keltjük, hogy otthon tartózkodunk.
 • Kertkapu / Garázskapu nyitás-zárás: Nincs szükség a különböző távirányítók keresgélésére az autóban mert akár telefonról akár hangutasítással nyithatjuk a kaput ha hazaérkezünk.
 • Medence automatizálás: Ha úgy döntünk, hogy hazaérve csobbani szeretnénk a medencében akkor a fűtést / keringtetést már korábban el tudjuk kezdeni. Hazaérve már a felfűtött medence fogad.
 • Öntöző rendszer: Központi rendszerrel ezt is könnyen automatizálhatjuk, vizet takaríthatunk meg és hozzá tudjuk igazítani az otthon tartózkodásunkhoz

Az előbb említett példák csak ízelítőt adnak mert nincs két egyforma ingatlan és az ingatlanban élők szokásai is eltérőek.

Miért jó ez nekem ?

Minden egyedi igényt megvizsgálunk és az ingatlan használóival közösen alakítjuk ki a megfelelő működést.

Az ingatlan bárhonnan felügyelhető és távvezérelhető mobil eszközről.

Az automatikus jelenetek akkor is felügyelik az ingatlant ha éppen nem tartózkodik otthon senki vagy a család egy hosszabb nyaralását tölti.

FIBARO eszközök biztosítják a stabilitást.

FIBARO eszközökre 24 hónap garanciát vállalunk.

Ha felkeltettük az érdeklődését kérjen díjmentes helyszíni felmérést, látogasson el weboldalunkra vagy kövessen minket a Facebook oldalon.

WEB: https://okosotthon.co.hu

Facebook: https://www.facebook.com/okosotthon.co.hu

Ajánlott cikkeink

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.