Nap☀s élet a villanyszámla után

Hogyan vigyük be otthonunkba a modern technológiát és takarítsuk meg az áram díját egyszerre? Sárkány Attila napelem értékesítő most elmondja, hogy hogyan lehet a mi villanyszámlánk is akár 0 Ft, illetve hogyan vághatunk bele egy olyan befektetésbe, amely nemcsak hogy unokáink jövőjére is hatással van, de a krízishelyzetekben szintén hozzájárul anyagi biztonságunk és életkörülményeink színvonalának megtartásához.

A mai rohanó világban az emberek a kényelemre törekszenek. Egy automatizált okosotthon nagyban hozzájárul ahhoz, hogy gyorsan, hatékonyan, és idegeskedés nélkül tudjunk reagálni a mindennapok ügyes-bajos dolgaira. Nem kell például félúton visszafordulnunk egy nyitva felejtett ablak miatt, vagy 20 percet fagyoskodnunk télen miután megérkeztünk, ameddig végre bemelegszik a nappali. Ahhoz viszont, hogy a hasonló modern technikákkal lépést tudjunk tartani, illetve hosszútávon is még sokáig élvezhessük előnyeiket, nem árt új erőforrások után nézni. A fosszilis tüzelőanyagok ugyanis végesek, költségesek, és környezetszennyezőek.

A jó hír az, hogy nagyon is létezik megoldás ezekre a problémákra. A Nap energiája ugyanis még 4,9 milliárd évig biztosan a rendelkezésünkre fog állni, vagy ha nem, onnantól kezdve már úgyis mindegy, hogy milyen ingatlanunk van, vagyis volt – mondja a szakértő.

Szinte bármekkora fogyasztást ki lehet váltani napelemes rendszerrel, amennyiben a technikai feltételek adottak. Lakossági felhasználók részére ún. háztartási méretű kiserőmű létesítése maximum 50 kW-ig engedélyezett, amely kb. 120-150 ezer forintnyi villanyszámlát tud fedezni. A napelemes rendszereket általában a felhasznált áram havidíjához, vagy az éves fogyasztáshoz méretezzük azt is figyelembe véve, hogy szükség lesz-e a jövőben bővítésre, tehát az ingatlan tulajdonosa tervezi-e például egy újabb klímaberendezés beszerelését.

A napenergiát használó háztartások általában továbbra is bekötve maradnak áramszolgáltató hálózatába, akivel a felhasználó évente számol el.

Ez két tényező miatt fontos:

  1. A napelemek nappal termelnek, éjszaka nem.
  2. Télen is működnek a panelek, mivel a hőmérséklet helyett a napsütés mértéke számít, bár ez általában nyáron szintén magasabb.

Tegyük fel, hogy ügyfelünk a nyári hónapokat minden évben külföldön tölti, az év hátralevő részében pedig estig dolgozik otthonán kívül. Neki szintén megéri napelemes rendszert telepíteni, mivel azt a nagyobb mennyiséget, amit napközben, illetve nyáron megtermelt, a szolgáltató más felhasználóknak adta el, cserébe ugyanannyi áramot biztosít neki is, amiről éjszaka ingyen tudja működtetni a különböző fogyasztókat.

Sőt, a keret fel nem használt részét még ki is fizetik neki, többletfogyasztás esetén pedig csak a különbözet árát számítják fel! Ezen szolgáltatás díja az erre vonatkozó rendelet alapján jelenleg 0 Ft/kWh, vagyis ingyenes. Emiatt a napelemes rendszert telepítés előtt engedélyeztetni kell, ami kb. 1 hónapot vesz igénybe. A felszerelés mindössze 1 napig tart, viszont addig további néhány hét telhet el. Ezen időszak alatt bizonyos feltételek mellett átvállaljuk a villanyszámla összegét.

A napelemes rendszerek megtérülési ideje átlagosan 9,3%, amely kiemelkedőnek számít. 25 éves garancia van a teljes rendszerre, mely szerint negyed évszázad elteltével is eredeti teljesítményének legalább 80%-át tudja nyújtani. Ezt már a gyakorlatban is sikerült igazolni, mivel ez a technológia 30-40 éve vált először elérhetővé ilyen célú használatra. A panelekre 12, az inverterekre pedig minimum 5 év jótállást vállalunk. Újabb érv a napelemekbe való befektetés mellett, hogy a járvány alatt is kitűnően helyt álltak – írja Attila szakmai blogja.

A jövő tehát már velünk van, a villanyszámla pedig hamarosan a múlté lehet! Amennyiben te is át kívánsz állni az élet napos oldalára, itt tudsz INGYENES kalkulációt kérni. A Napról pénzre blogban pedig hétről hétre újabb hasznos információkat olvashatsz a témában.

További szép nap☀t és minél kisebb villanyszámlát kívánunk!

Ajánlott cikkeink

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTPS-sütiket használunk a jobb működésért.